Fietsen

KnooppuntroutesDe mooie omgeving van Mantgum kan uitstekend fietsend worden verkend. Er liggen prachtige fietspaden langs de griene greiden en de mooie natuurgebieden (Skrok en Skrins)
Indien u volgens de fietsroute netwerkkaart “Noardwest Fryslan” of de kaart “De Sterkste fietskaart van Nederland” richting knooppunt 92 fietst en de afslag naar Mantgum neemt, kunt u genieten van de prachtige monumentale ‘rentenierswoningen’ aan de Seerp van Galemawei. Niet te missen als u door Mantgum fietst. Rondom Mantgum bevindt zich een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten. Klik op de foto voor meer informatie over het maken van een knooppuntroute.

Fietsknooppunten zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de route en het aantal kilometers dat je wilt gaan fietsen.
In een fietsregio met knooppunten kun je van knooppunt naar knooppunt fietsen. Op een knooppunt kruisen meerdere routes elkaar. Elk knooppunt is voorzien van een nummer en een informatiepaneel. De routes tussen twee knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd met wit-groene knooppuntbordjes.

Het Swettepaed

Swettepaed Mantgum-Boazum  Fietspad langs de Zwette 2    Zwettepad
   De bermen nog "woest en ledig".
  koekoeksbloemen swettepaed5   koekoeksbloemen swettepaed4
     
   Swettepaed05   Stokrozen Swettepaed2
   In de de lente en de zomer zijn de bermen nu rijk begroeid.


Het deel van het fietspad langs de Zwette tussen Mantgum en de Froonackerdyk is klaar. Nu kunnen fietsers die de ElfstedenFietsroute rijden of de Rietlandroute (LF3) volgen, Mantgum een stuk gemakkelijker bereiken. Het traject naar Scharnegoutum/Sneek moet nog worden aangelegd.