Agenda

Hassebassie wandeltocht
Maandag, 31 December 2018, 13:00

Vandaag wordt vanuit de Wjukken de Hassiebassie wandeltocht georganiseerd. De Hassiebassie wandeltocht is een wandeltocht waarbij op een gezellige en sportieve manier geld ingezameld wordt voor stichting Doch Dyn Dream. Dit is een stichting die we enkele jaren geleden opgericht hebben om een school in Kenia te bouwen, voor kinderen die anders niet naar school zouden kunnen gaan.
Twee jaar geleden hebben we voor de eerste keer de Hassiebassie wandeltocht vanuit ons eigen huis georganiseerd, vorig jaar heb- ben we het al wat groter gemaakt en liepen circa 70 mensen mee. Met het geld wat we toen opgehaald hebben, hebben we het dak op het keukengebouw bij de school in Kenia kunnen zetten. Het geld dat we dit jaar inzamelen zal worden gebruikt om de fundering en muren van een nieuw klasgebouw te kunnen bouwen. 
Dit is de manier waarop Doch Dyn Dream werkt: we willen inzichtelijk maken waar gedoneerd geld naartoe gaat en er zijn geen tussenpersonen die geld opstrijken, iedere euro komt op de juiste plaats terecht. We werken hierin samen met een Keniaanse organisatie. In de afgelopen jaren hebben we 1,5 hectare grond aangeschaft, twee klasgebouwen (met ieder twee leslokalen), een keukengebouw, een toiletgebouw en een waterput kunnen bouwen. Daarnaast werden schoolmaterialen, voedsel, kleding, schoeisel en wat speelmaterialen aangeschaft voor de kinderen.
Op 31 december is het de bedoeling dat we gezellig met elkaar het oude jaar afsluiten door een wandeling van 2,5 of 10 km te maken. Onderweg heb je de kans om 2018 nog even met elkaar te bespreken en zal je worden voorzien van een hapje, drankje (een hassiebassie) en klein vermaak.
Na afloop krijg je een heerlijk kommetje snert en zal er volop gezelligheid voor jong en oud zijn in de Wjukken, dus ook als je niet mee wandelt, ben je na afloop van harte welkom.
13:00 uur: Inschrijven in de Wjukken
13:30 uur: Start 2,5 km en 10 km
Onderweg: Een hapje, drankje en klein vermaak 
Na afloop: Veel gezelligheid in de Wjukken
Inschrijfgeld: 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen (opbrengst volledig naar Kenia)

Opgave en meer informatie: www.dochdyndream.nl 

of 06-38505254 Tot op oudjaarsdag!

Skelte en Wytske (Doch dyn Dream)

Locatie : Mantgum