Kantoor Rabobank Grou definitief dicht

Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland gaat kantoor Grou per 31 december dit jaar definitief sluiten, het kantoor was al gesloten sinds het begin van de coronacrisis en zal ook niet weer opengaan. Graag wil ik u als belangrijke partner in ons dorp informeren over deze sluiting en de redenen daarvoor. Het bezoek van klanten aan een bankkantoor wordt steeds minder, digitalisering is daar de grootste oorzaak van.

Het overgrote deel van de klanten regelt zelf via internetbankieren of bankierenapp de bankzaken waar en wanneer dat hen het beste schikt. Genoodzaakt door coronacrisis hebben veel klanten de bank op digitale manieren weten te vinden. Bij een noodzakelijk fysiek bezoek door klanten uit Grou wordt al gebruik gemaakt van het Rabobankkantoor in Heerenveen, welke nog steeds geopend is. Een voordeel voor inwoners van Grou en onze klanten is dat de geldautomaat van Geldmaat inmiddels in Grou is geïnstalleerd. Hier kan naast opnemen van contant geld ook gestort worden

Wij begrijpen dat het sluiten van kantoor Grou voor sommige van onze klanten, die geen gebruik kan maken van een computer voor het regelen van bankzaken - en dat hoeven niet uitsluitend ouderen te zijn – een lastige verandering kan zijn. Deze klanten kunnen een beroep doen op de mobiele adviseurs. Zij komen, buiten coronatijd, bij de klant thuis om te helpen met het regelen van de dagelijkse bankzaken als dat nodig is. De bank biedt deze service zodat ook deze groep zo lang mogelijk financieel zelfredzaam kan blijven. 


Ondanks dat ons pand uit Grou verdwijnt, verdwijnen wij niet uit uw dorp. Met onder andere Rabo ClubSupport en het coöperatief dividend vanuit het Coöperatiefonds, bieden wij financiële ondersteuning aan verschillende verenigingen en maatschappelijke initiatieven in uw omgeving. Ook al zijn we straks fysiek minder zichtbaar in het straatbeeld, onze inzet en betrokkenheid bij Grou blijft onverminderd groot door middel van ons Marktteam Grou dat nog steeds actief blijft. 

Mocht u vragen hebben dan kunt u mij altijd bellen of mailen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., mobiel (06) 51 26 15 58.

Vriendelijke groet,
Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland

Henk de Boer
Directeur Particulieren