Verhalende Rapportage: Leeuwarden, wijken, dorpen, hoe staan we er voor in 2019

In november 2015 is “Leeuwarden en de wijken en dorpen: de ontwikkelrichting” vastgesteld door de gemeenteraad.
In die notitie hebben we gezegd dat we in 2017 en 2019 een verhalende rapportage maken om de Raad te informeren over de ontwikkelingen in de wijken en dorpen. De rapportage “Leeuwarden en de wijken en dorpen, hoe staan we ervoor in 2019” is op 3 december door het college vastgesteld en wordt aangeboden aan de Raad.

Deze rapportage is mede samengesteld op basis van het gesprek dat we hierover voerden tijdens het expertteam op 25 juni 2019. In de rapportage vindt u mooie verhalen van initiatieven, en ook voorbeelden van nieuwe verbanden in wijken en dorpen.

Een ander belangrijk element in de wisselwerking tussen gemeente en wijken en dorpen is het betrekken van bewoners bij plannen en mogelijke invloed hierop. Het moment van informeren is voor wijken en dorpen (en voor hun bewoners) van belang.
Wijken en dorpen hechten er waarde aan om zo vroeg mogelijk in het proces geïnformeerd te worden. Op deze wijze is er nog ruimte/mogelijkheid voor inspraak/invloed.
Tegelijkertijd worden wijken en dorpen soms ook van vele kanten bevraagd waardoor zij ook óvervraagd kunnen worden.
De thema’s uit de ontwikkelrichting van 2015 zijn nog steeds actueel. Daarop ontwikkelen we ons als samenleving en gemeente. Om hierover goed met elkaar in gesprek te blijven, werken we continu aan onze relaties.
Gebiedsgericht werken is voor de gemeente een waardevolle manier om de verbinding en de samenwerking met de samenleving te versterken.
Bijgaand vindt u de rapportage.
Met vriendelijke groet,

Wijken- en dorpenmanagement

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T 14 058 

pdfVerhalende_rapportage_Leeuwarden_en_de_wijken_en_dorpen_2019.pdf