Rapport ‘Advies voor een BûtenGewoan Berikber Fryslân’

In april lieten wij u weten dat Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân voor de zomervakantie een besluit zou nemen over het advies voor het project BûtenGewoan Berikber. Dit is inmiddels gebeurd! Hieronder treft u een korte samenvatting aan van het advies met daarbij een link naar het rapport.

 

Vervoer op afroep stopt op de Bildtdijken vanaf december 2019 voor de deur. Dat is één van de resultaten van het project BûtenGewoan Berikber. In Midden-Fryslân gaan we verder in gesprek met inwoners om samen met hen vorm te geven aan maatwerkvervoer dat aansluit bij de hoofdstructuur van het openbaar vervoer. We hebben veel geleerd van de gesprekken met de inwoners. Om samen met hen tot oplossingen voor goed maatwerkvervoer te komen zijn samenwerken, concreet zijn en flexibiliteit van belang.

Lees het rapport ‘Advies voor een BûtenGewoan Berikber Fryslân’ hier: http://www.butengewoanberikber.nl/eindadvies

In het project BûtenGewoan Berikber dachten inwoners van Fryslân na over vervoer op het platteland en de bereikbaarheid van hun dorp. Drie bureaus faciliteerden de inwoners met het zoeken naar creatieve en innovatieve (openbare) vervoersoplossingen. Waar hebben zij behoefte aan? Wat is praktisch haalbaar en betaalbaar?

Provincie Fryslân nam de rapporten van de bureaus eind maart in ontvangst. We hebben wat tijd nodig gehad om alle input door te nemen. We zijn met meerdere inwoners over de resultaten in gesprek gegaan. Samen met hen hebben we gekeken hoe we een vervolg aan het project kunnen geven dat volledig recht doet aan het harde werk van iedereen. Dat heeft geleid tot het rapport: Advies voor een BûtenGewoan Berikber Fryslân. Dit rapport is op 2 juli 2019 vastgesteld door het college van Gedeputeerde Staten.

Hebt u vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met mij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mei freonlike groetnis,

Martina Looienga

Beheerder OV-concessies /

Projectsecretaris BûtenGewoan Berikber

Opgave Mobiliteit

058 292 8495

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.